Geen categorie

Buurtactie

today19 september 2018 84

Background

Buurtactie: een subsidieregeling voor activiteiten in uw buurt

De gemeente Heerlen vindt het belangrijk dat buren zich betrokken voelen met elkaar en hun buurt. Als u uw buren kent, is de stap niet zo groot om eens een praatje aan te knopen. Of om samen iets op te lossen en te verbeteren. Uw buurt wordt er ook gezelliger van. Daarom hebben wij, gemeente Heerlen, een subsidie voor kleinschalige activiteiten en initiatieven in uw buurt.Vanuit de buurtactie kunt u tot maximaal 2500 euro bijdrage vragen per activiteit. Alleen de daadwerkelijke kosten worden vergoed. Eten en drinken worden niet vergoed. Wel kunt u voor een straatfeest een bijdrage krijgen voor bijvoorbeeld spullen die u huurt, zoals: een partytent, grill, tafels, springkussen e.d.

Belangrijk: het moet gaan om een activiteit waardoor u uw buurt of buurtgenoten (beter) leert kennen. Het doel is tenslotte om de verbinding en betrokkenheid met elkaar en de buurt verhogen.

Meer info
Kijk op www.heerlen.nl/buurtactie. Heeft u daarna nog vragen over deze regeling? Bel de gemeente en vraag naar Buurtgericht Werken (tel.nr 14045). Wij helpen u graag verder. 

Ter inspiratie: ideeën voor buurtactie!

• Stippel een meet-&-greet-wandeling uit door en voor de buurt: laat elke deelnemer iets over
zichzelf vertellen bij zijn of haar huis. Kopje koffie na afloop? Gezellig!
• Houd een jeu-de-boule- of spelletjesmiddag, bijvoorbeeld voor de ouderen in uw buurt.
• Organiseer een zeepkistenrace, een talentenjacht, of een openlucht-filmavond.
• Studeer een toneelstuk in met buurtgenoten en geef een voorstelling aan de buurt.
• Houd een ‘lange buurttafel’ op een veldje of een park. Zorg voor tafels en banken en spreek af dat iedereen lekkers te eten en te drinken mee neemt.
• Regel samen een ‘garagesale’ met alle buren uit de straat. En vergeet niet om een springkussen te huren, voor de kinderen.

Zo leert u uw buren (beter) kennen!

Written by: Welbers

Rate it

Previous post


Similar posts

labelGeen categorie today26 augustus 2022

De bovengrondse buurtdag

Kom buurten bij de Bovengrondse!Hallo! Beste buren!Zaterdag 17 september hebben we alweer de derde ‘Bovengrondse Buurtdag’. Dit keer gaan we “on tour”. Het volledige programma blijft nog even geheim maar;….. muziek, voetbal, gezelligheid, eten, drinken, leuk voor jong en oud zijn een aantal tipjes van de sluier.Samen met Heksenberg-NEC, Sporting Heerlen, RKSV Groene Ster en [...]

Read more