Geen categorie

Buurtactie

today19 september 2018 42

Background

Buurtactie: een subsidieregeling voor activiteiten in uw buurt

De gemeente Heerlen vindt het belangrijk dat buren zich betrokken voelen met elkaar en hun buurt. Als u uw buren kent, is de stap niet zo groot om eens een praatje aan te knopen. Of om samen iets op te lossen en te verbeteren. Uw buurt wordt er ook gezelliger van. Daarom hebben wij, gemeente Heerlen, een subsidie voor kleinschalige activiteiten en initiatieven in uw buurt.Vanuit de buurtactie kunt u tot maximaal 2500 euro bijdrage vragen per activiteit. Alleen de daadwerkelijke kosten worden vergoed. Eten en drinken worden niet vergoed. Wel kunt u voor een straatfeest een bijdrage krijgen voor bijvoorbeeld spullen die u huurt, zoals: een partytent, grill, tafels, springkussen e.d.

Belangrijk: het moet gaan om een activiteit waardoor u uw buurt of buurtgenoten (beter) leert kennen. Het doel is tenslotte om de verbinding en betrokkenheid met elkaar en de buurt verhogen.

Meer info
Kijk op www.heerlen.nl/buurtactie. Heeft u daarna nog vragen over deze regeling? Bel de gemeente en vraag naar Buurtgericht Werken (tel.nr 14045). Wij helpen u graag verder. 

Ter inspiratie: ideeën voor buurtactie!

• Stippel een meet-&-greet-wandeling uit door en voor de buurt: laat elke deelnemer iets over
zichzelf vertellen bij zijn of haar huis. Kopje koffie na afloop? Gezellig!
• Houd een jeu-de-boule- of spelletjesmiddag, bijvoorbeeld voor de ouderen in uw buurt.
• Organiseer een zeepkistenrace, een talentenjacht, of een openlucht-filmavond.
• Studeer een toneelstuk in met buurtgenoten en geef een voorstelling aan de buurt.
• Houd een ‘lange buurttafel’ op een veldje of een park. Zorg voor tafels en banken en spreek af dat iedereen lekkers te eten en te drinken mee neemt.
• Regel samen een ‘garagesale’ met alle buren uit de straat. En vergeet niet om een springkussen te huren, voor de kinderen.

Zo leert u uw buren (beter) kennen!

Written by: Welbers

Rate it

Previous post


Similar posts

labelGeen categorie today23 december 2021

Nieuws van de woonbond

Laag inkomen geeft recht op €200,- compensatie energiekosten 15 december 2021 Zo’n 800.000 huishoudens met een laag inkomen krijgen recht op een eenmalige energietoelage van €200,-.  Eerder kwam de Woonbond samen met FNV en Milieudefensie met een plan voor extra steun voor mensen met een minimuminkomen. Daarmee zouden de lage inkomens er structureel een stuk [...]

Read more