Geen categorie

Buurtsteun In Heerlerheide-Passart

today11 april 2015 293

Background

We zijn pas geleden gestart met een nieuw initiatief in onze buurt Heerlerheide-centrum/Passart en dat heet “buurtsteun”. Kort gezegd  is buurtsteun wat wij, buurtbewoners, in de buurt voor elkaar kunnen doen en betekenen. In buurtsteun helpen en steunen we elkaar bij zorg- en hulpvragen en bouwen wij aan de onderlinge verbondenheid. Onze buurtorganisatie Carisven werkt hieraan mee.  We zijn met een aantal vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties (zie foto) bij elkaar gekomen. Op de bijeenkomst  werd met veel optimisme verteld wat elke organisatie doet in de buurt. Iedereen is zich er van bewust dat het fijn zou zijn om meer dingen met elkaar te delen en meer samen te werken, zodat jong en oud er wel bij vaart. We zien in onze buurt een aantal mooie initiatieven zoals:

  • Het Plateintje in de Passart  waar cliënten van radar en andere buurtbewoners samen koken en eten en cliënten van Oase helpen bij het organiseren van jeugdactiviteiten in de buurt. Zelf heb ik er ook gegeten, het is bijzonder goed en zeer lekker en echt gezellig, een aanrader!
  • Stichting Droom en doe-plein in de Wieer; waarin bewoners een plein aan het inrichten zijn als speel en ontmoetingsplek voor jong en oud, er staan verschillende leuke activiteiten op de rol voor jong en oud.
  • De activiteiten van de vrijwilligers in ouderencentrum Vogelsanck waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten, een gezellige tijd met elkaar kunnen doorbrengen en af en toe ook een hapje kunnen eten. .
  • De Zonnebloem die met haar activiteiten en huisbezoeken aandacht en zorg besteden aan bewoners die lichamelijke gehandicapt zijn.
  • Buurtbewoners die elkaar helpen en steunen als dat nodig is, als iemand ziek is , door een keer een maaltijd te koken of boodschappen te doen, kinderen even op te vangen of de vuilniscontainer aan de straat te zetten.Door al deze  activiteiten, groot en klein,  wordt het wonen en leven in onze buurt beter en fijner en het zorgt ook ervoor dat de onderlinge band groeit. Binnenkort gaan we met elkaar bespreken wat wij nog meer kunnen doen op dit gebied. U kunt ons daarbij helpen
  • Heeft u tips of ideeën voor ons, wilt u zelf met een idee aan de slag  of iets gaan doen voor de buurt of buurtbewoners, neem dan contact op  met: Fieny Rijvers tel. 045-5418497, e-mail: fienrijvers@gmail.com
  • _DSF1115bc

Written by: Welbers

Rate it

Previous post


Similar posts

labelGeen categorie today26 augustus 2022

De bovengrondse buurtdag

Kom buurten bij de Bovengrondse!Hallo! Beste buren!Zaterdag 17 september hebben we alweer de derde ‘Bovengrondse Buurtdag’. Dit keer gaan we “on tour”. Het volledige programma blijft nog even geheim maar;….. muziek, voetbal, gezelligheid, eten, drinken, leuk voor jong en oud zijn een aantal tipjes van de sluier.Samen met Heksenberg-NEC, Sporting Heerlen, RKSV Groene Ster en [...]

Read more