Geen categorie

Corona en buurtsteun

today20 maart 2020 120

Background

Het Coronavirus  heeft grote sociaal-maatschappelijke gevolgen. Gelukkig zien we dat in deze crisis ook mooie initiatieven ontstaan waarin bewoners elkaar steun en hulp bieden; door boodschappen te halen of medicijnen,  een hondje uit te laten of een luisterend oor te bieden. Voor buren  in de eigen straat of via Facebook en Nextdoor  aan andere buurtbewoners. In Heerlen  is ook een initiatief gestart die steun biedt aan bewoners: “Heerlen against Corona” die hulp kunnen bieden zie  https://www.facebook.com/groups/heerlenagainstcorona/

Buurtbewoners  van Vrieheide de Stack e.o. en van Heerlerheide-Passart  kunnen met hun vragen ook bij “buurtsteun” aankloppen. Wij zijn telefonisch bereikbaar; vooral voor bewoners die geen sociaal netwerk hebben waar zij op terug kunnen vallen. 

Heeft u vragen voor hulp of wil u steun bieden  bel dan met:

  • Vrieheide de Stack e.o. ; Paul van Burink tel. 0640711712
  • Heerlerheide-Passart; Giesela Mols tel.  0630726945 of Fieny Rijvers tel. 0619059748.

Wilt u steun bieden? Meldt u dan bij ons aan! U kunt dan denken aan; boodschappen of medicijnen ophalen; de hond uitlaten maar ook een luisterend voor  (eenzame) buurtbewoners die daar behoefte aan hebben. We denken dan uiteraard niet aan fysiek contact maar met de hedendaagse techniek is bellen, WhatsApp en zelfs beeld-bellen mogelijk.

Corona en sociaal buurtteam STAND-BY

Voor hulp bij zorgvragen; op het gebied van opvoeden en opgroeien, werkloosheid, huiselijk geweld, psychische problemen, schulden, eenzaamheid of WMO kunt u terecht bij het Sociaal Buurtteam (SBT).

Door de Coronamaatregelen kunnen wij voorlopig geen inloopspreekuur houden.  U kun ons met vragen wel telefonisch bereiken via het centrale nummer 045-5604004. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag 8.30 tot 17.00 uur.

Met vriendelijke groet,

Ed Hoogenboom

Opbouwwerker STAND-BY

Gebied 2: Heerlerheide

Tel 0653316421

Email: ehoogenboom@alcander.nl

Kantoor: Anjelierstraat 48a

Written by: Welbers

Rate it

Previous post


Similar posts

labelGeen categorie today26 augustus 2022

De bovengrondse buurtdag

Kom buurten bij de Bovengrondse!Hallo! Beste buren!Zaterdag 17 september hebben we alweer de derde ‘Bovengrondse Buurtdag’. Dit keer gaan we “on tour”. Het volledige programma blijft nog even geheim maar;….. muziek, voetbal, gezelligheid, eten, drinken, leuk voor jong en oud zijn een aantal tipjes van de sluier.Samen met Heksenberg-NEC, Sporting Heerlen, RKSV Groene Ster en [...]

Read more