nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Aankomende Activiteiten

Geen Evenementen

Euregionaal Gardetreffen 2017 Heerlen

Kaart wordt geladen...

Wanneer:

Dag: 12/02/2017
Tijd: 11:00 - 17:00

Waar:

Burgemeester van Grunsvenplein

Op zondag 12 februari 2017 organiseert het Garderezjiment d’r Kuëb va Heële het 23e Euregionaal Gardetreffen. Een voor Heerlen uniek evenement. Het Garderezjiment d’r Kuëb va Heële is de officiële stadsgarde van de gemeente Heerlen met als belangrijkste taak de stad Heerlen in binnen en buitenland op een representatieve wijze te vertegenwoordigen en te promoten.

Tevens heeft het tot taak het cultureel erfgoed van de gemeente te bewaken en te promoten. Het Garderezjiment is in de loop der jaren uitgegroeid tot een graag geziene gast op tal van evenementen. De leden gaan gekleed in uniformen uit de tijd van Napoleon in de kleuren blauw/geel van de gemeente Heerlen.

Het Garderezjiment is lid van de Federatie Euregionale Gardes (FEG), een vereniging die bestaat uit een 20-tal gardes uit Nederland, Duitsland en België. Het hoogtepunt van het FEG is het jaarlijkse Euregionaal Gardetreffen.

Het Garderezjiment d’r Kuëb va Heële is erin geslaagd om dit treffen voor 2017 naar Heerlen te halen. Op zondag 12 februari 2017 komen naar verwachting 1000 gardisten Heerlen bezoeken.

In het feestpaviljoen op het Burgemeester van Grunsvenplein zullen de deelnemende gardes presentaties en optredens verzorgen in de vorm van een strakke exercitie, zang en dans.

Het hoogtepunt van deze dag zal zijn een grote streeparade. In een bont gekleurd lint zullen de gardes, aangevuld met gastverenigingen en muziekkorpsen uit de regio Parkstad door het centrum van Heerlen trekken en zich presenteren aan het Heerlense publiek.

Het defilé wordt gehouden op het St, Pancratiusplein, alwaar het Gilde van de Blauw Sjuut een bijdrage levert aan het geheel.

Voorafgaande aan de parade zal de officiële overdracht zijn van het sabel van de Federatie Euregionale Gardes door de burgemeester van de stad Heerlen aan de burgemeester van de stad die in 2018 het Euregionale Gardetreffen mag organiseren. Het is de eerste keer dat een dergelijk uniek cultureel en carnavalesk evenement in Heerlen wordt georganiseerd. Een uniek evenement dat niemand mag missen.

Het feestpaviljoen is de gehele dag gratis toegankelijk voor het publiek

De ontvangst van de verenigingen is vanaf 10.00 uur. De officiële sabeloverdracht is rond 12.00 uur. Aansluitend zal de streetparade starten vanaf het schouwburgplein.

De afsluiting van het geheel zal zijn rond 18.00 uur. 

Voor de liefhebbers is er een afterparty bij cafe d’r Klinge aan het Pancrtiusplein. 

pdf