nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Aankomende Activiteiten

Geen Evenementen

Koempelmis

Kaart wordt geladen...

Wanneer:

Dag: 20/10/2013
Tijd: 08:30 - 09:30

Waar:

Sint Antoniusparochiekerk

Koempelmis.
Op zondag 20 oktober 2013 gedenken wij in de Heilige Mis van 9.30 uur alle verongelukte mijnwerkers, 138 onder- en 27 bovengronds van de Domanialemijn zetel Kerkrade en bidden voor hun nabestaanden.
Pastoor Miltenburg gaat voor in deze heilige Eucharistieviering en wordt geassisteerd door diaken Math Cuvelier.
Muzikaal wordt deze heilige Mis opgeluisterd door het Sint Antoniuskoor onder leiding van Chris Manusama en organist Wim Volckerick.
Verder gedenken wij de 17 kompels die verongelukt zijn op 4 oktober 1968 in de Mijn Minister Achenbach te Brambauer. De namen zijn:
Fahrsteiger Walter Zeyen, Steiger Klaus Berner, Maschinenhauer Friedhelm Balzer, de Hauers, Karl-Heinz Dally, Erich Hohenfeld, Dagobert Hoidis, Wilhelm Huef, Karl-Heinz Kasperski, Hans-Joachim Kretzschmer. Hugo Leppert, Eduard Stasiak, Emil Bauer, Heinz Nemitz, Gerhard Parthum, Zimmerhauer Francesco Pitallis, Maschinenhauer Günter Hollweg, Elektrohauer Alfred Simon
Op 24 oktober 1953 verongelukten 26 mijnwerkers in de mijn Ougree- Marihayemijn in Seraing.
Op 21 oktober 1930 vond het zwaarste mijnongeluk plaats in het district Aken. De catastofe in de nabijheid van schacht Eduard in de steenkolenmijn Anna II (Alsdorf) vergde 271 slachtoffers en 304 gewonden.
Ook mogen wij de slachtoffers van de overige mijnen en degenen die overleden zijn aan de gevolgen van de beroepsziekte – stoflongen en asbest- of die daar nu nog aan lijden niet vergeten.
Laat ook hen die dit gevaarlijke beroep nu nog uitoefenen gezond en wel huiswaarts keren.
Plaats van samenkomst in de kerk Sint Antonius van Padua, Beersdalweg 64, 6412 PE Heerlen