nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Aankomende Activiteiten

Geen Evenementen

Koempelmis slachtoffers Willem Sophia

Kaart wordt geladen...

Wanneer:

Dag: 11/11/2018
Tijd: 10:00 - 10:45

Waar:

Petrus en Pauluskerk Schaesberg

Zondag 11 november 2018 gedenken wij in de heilige Mis van 11.00 uur alle verongelukte mijnwerkers, 74 onder- en 15 bovengronds van de Mijn Willem-Sophia zetel Spekholzerheide en bidden voor hun nabestaanden.
Ook de 10 omgekomen mijnwerkers op 22 november 2003 in Ermenek Turkije als gevolg van een mijngasontploffing worden niet vergeten.
Pastoor Jongen gaat voor in deze Heilige Mis
De Heilige Mis wordt muzikaal opgeluisterd door Ensemble 72 onder leiding van Ben Bloemer Ook mogen wij de slachtoffers van de overige mijnen en degenen die overleden zijn aan de gevolgen van de beroepsziekte – stoflongen en asbest- of die daar nu nog aan lijden niet vergeten.
Laat ook hen die dit gevaarlijke beroep nu nog uitoefenen gezond en wel huiswaarts keren.
Hier verongelukten dit jaar nog velen.
De slachtoffers zien wij niet maar zij zijn wel onder ons.
Al jaren worden deze koempelmissen gehouden. Van vele trouwe bezoekers hebben wij afscheid moeten nemen wegens overlijden ziekte of gebreken.
Laten wij ook voor hen bidden. Zij die niet meer in staat zijn te komen kunnen hier kracht uit putten.
U bent iedere maand welkom.
Volgende maand worden de slachtoffers van de Oranje Nassau IV en de acht verongelukten op 14 december 1962 in de Grube Adolf Merkstein herdacht.
Plaats van samenkomst; Parochiekerk Heilige Petrus en Paulus Kerkplein in Schaesberg (Landgraaf). Bijzonderheden zie w.w.w.mijnbouwwim.nl