nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Aankomende Activiteiten

Geen Evenementen

Koempelmis Staatsmijn Wilhelmina

Kaart wordt geladen...

Wanneer:

Dag: 14/07/2019
Tijd: 10:00 - 11:00

Waar:

Petrus en Pauluskerk Schaesberg

Zondag 14 juli 2019 gedenken wij in de heilige Mis van 11.00 uur alle verongelukte mijnwerkers, (103 onder- en 23 bovengronds) van de Staatsmijn Wilhelmina zetel Terwinselen en bidden voor hun nabestaanden.
Mandoline Ensemble Napoli uit Kerkrade zorgt voor de prachtige klanken .
6 juli 1946 was een zwarte dag. Er verongelukten tijdens de nachtdienst 8 mijnwerkers in afdeling Nico op de 331 meterverdieping door een mijngas ontploffing.
De namen zijn
Willem Boltong
Jan Schiffelers
Nicolaas, Habets
Joseph Gulpen
Jetze, Blaauw
Hubert Remmel
Hubertus Smeets
Willem, Jansen
Dan vergeten slachtoffers
Op 3.7.1963 zijn bij een dodelijk auto-ongeluk in Joegoslavië bij de stad Sibenik drie personen omgekomen en een zwaar gewond . Deze mensen waren namens de ON mijnen en de Staatsmijnen om mensen aldaar te werven. De namen van de slachtoffers zijn L. van der Maas Beek. A. Martens Sittard
en Martin Garaj, tolk en opzichter op de Oranje Nassaumijn III wonende in Versiliënbosch. Zijn laatste rustplaats (nog intact) is op het kerkhof Heerlerheide.
Ook mogen wij de slachtoffers van de overige mijnen en degenen die overleden zijn aan de gevolgen van de beroepsziekte – stoflongen en asbest- of die daar nu nog aan lijden nooit vergeten. De slachtoffers zien wij niet maar zij zijn wel onder ons.
Laat ook hen die dit gevaarlijke beroep nu nog uitoefenen gezond en wel huiswaarts keren.
Plaats van samenkomst Petrus en Pauluskerk. Kerkplein in Landgraaf
(Schaesberg)