Geen categorie

Helden voor Heerlen en Vrienden van Heerlen

today6 januari 2015 203

Background
Beste mensen,

Voor veel Heerlenaren is het heel normaal dat zij geen afval op straat gooien. Ook zijn er al vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen steken voor een schone buurt. Onder het mom: ‘goed voorbeeld doet volgen’ start de gemeente de campagne Heerlen Schoon. Hiermee wil ze met nog meer bewoners de uitdaging aangaan om de buurten en de stad aantrekkelijk en schoon te houden. Mensen die willen helpen – alleen of samen met buurtgenoten, collega’s of een vereniging – zijn van harte welkom.

Er zijn verschillende mogelijkheden waarop mensen een bijdrage kunnen leveren aan een schone stad. Zo zijn er de Helden voor Heerlen Schoon. Dit zijn kinderen van 4 tot 12 jaar die aan de slag gaan als buurtheld. Zij maken in teams een wijk schoon door het opruimen van zwerfafval. Voor iedere inzet krijgen ze per held punten waarmee ze sparen voor bijvoorbeeld een tegoedbon, een bioscoopkaartje of een leuk uitje. Het team moet wel onder begeleiding staan van een volwassene. Iedereen ouder dan 12 jaar kan Vriend van Heerlen worden. Alleen of samen met anderen helpen vrienden periodiek mee aan een schone stad. Het is ook mogelijk om alleen of samen met anderen een Eenmalige schoonmaakactie te organiseren.

De gemeente ondersteunt door de materialen te leveren die nodig zijn, zoals kleding, afvalzakken en grijpers. Ze zorgt er tevens voor dat het verzamelde afval wordt opgehaald en terechtkomt op het milieupark. Ook biedt de gemeente aan om bij acties de mascotte Pancras in te zetten.

Aanmelden kan via de website www.heerlen.nl/heerlenschoon. Hier is ook meer informatie te vinden over de campagne. http://www.heerlen.nl/…/hee…/Helden-voor-Heerlen-Schoon.html.

Groet uit Heerlen,

Remko van Hummel
Stadsdeelcoördinator Heerlerheide en Zeswegen-Nieuw Husken

Meer weergeven

Heerlen is Supporter van Schoon en wil samen de uitdaging aangaan om de buurten en de stad aantrekkelijk te maken. Helpt u mee?
heerlen.nl|Door Joe Green

Written by: Welbers

Rate it

Previous post


Similar posts

labelGeen categorie today26 augustus 2022

De bovengrondse buurtdag

Kom buurten bij de Bovengrondse!Hallo! Beste buren!Zaterdag 17 september hebben we alweer de derde ‘Bovengrondse Buurtdag’. Dit keer gaan we “on tour”. Het volledige programma blijft nog even geheim maar;….. muziek, voetbal, gezelligheid, eten, drinken, leuk voor jong en oud zijn een aantal tipjes van de sluier.Samen met Heksenberg-NEC, Sporting Heerlen, RKSV Groene Ster en [...]

Read more