nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Aankomende Activiteiten

Geen Evenementen

Kort artikel feestelijke opening The Move

Onder grote belangstelling  van meer dan 300 bezoekers werd afgelopen zaterdag 12 september het jongerencentrum the Move van Alcander geopend.  De openingsactiviteiten waren georganiseerd door kerngroep van het jongerencentrum bestaande uit wijkbewoners van alle leeftijden waaronder een grote groep jongeren. I.s.m. voetbalclub NEC 93 en lokale verenigingen en ondernemers waaronder scouting Nieuw Einde, B2BU; Team Thriving en Pedero Catering. De muziek werd verzorgd door DJ Sander Bossink.

Ondanks de regen die af en toe wat roet in het eten gooide hebben  jong en oud hebben veel plezier beleefd op deze dag dat, valt wel uit de  foto’s af te lezen. Het accent in de activiteiten lag , hoe kan het anders met een naam zoals “the move”,  op beweging en gezonde voeding en drankjes!

De start vond rond 12.15 uur plaats in de vorm van een netwerkbijeenkomst in de kantine van NEC  92. Aanwezigen werden welkom geheten door de voorzitter Fernand Habets, Na de netwerkbijeenkomst togen genodigden en andere bezoekers naar het jongerencentrum dat afgelopen half jaar is gebouwd aan de accommodatie van de voetbalclub. Erik Hoesbergen, de   directeur van Alcander en de wethouders Jordy Clement en Peter van Zutphen hielden een korte  toespraak waarin het accent gelegd werd op de goede samenwerking tussen NEC 92, Alcander en de gemeente bij de realisatie  van deze nieuwe voorziening. De voorbereiding is zeer positief verlopen en de verwachting is dan ook dat dit voordelen zal gaan bieden in kruisbestuiving bij de toekomstige  activiteiten van  de voetbalclub en het jongerencentrum.

De openingshandeling bestond uit het onthullen van enkele kunstwerken die door de kerngroep van het jongerencentrum zelf zijn gemaakt.  De  gezellige dag werd afgesloten door een spectaculaire bubbel voetbal wedstrijd.