Mooie afsluiting kunstproject Community Art Passart

Background

Afgelopen zaterdag 8 november vond de afsluiting plaats van het kunstproject CA PassArt, een onderdeel van Buurtaanpak Passart. Om 11.00 uur begonnen de festiviteiten met de opening van de expositie DNA Passart . Hier waren  portretten van buurtbewoners te zien van Ed Hoogenboom (fotograaf) en Terence Oey (kunstschilder). Ook waren geluidsfragmenten te horen van interviews met bewoners en teksten te lezen die die de band van de geportretteerden met Passart weergaven. Zangeres Lotte Walda , die ook geportretteerd was, zong twee mooie ballades.

Ruim 75 buurtbewoners en genodigden woonden de opening bij. Er was zoveel belangstelling voor de opening dat het pand , een voormalig woonhuis aan het Plataanplein, tjokvol was met alle aanwezigen. Er was veel lof voor de kunstschilder en de fotograaf voor de portretten en de opzet van deze tentoonstelling. De expositie was ook op zondag nog te bezichtigen van 11.00 – 16.30 uur. Ruim 30 buurtbewoners en geïnteresseerden zijn toen op bezoek geweest.

Rond 12.30 uur trok het gezelschap onder muzikale begeleiding van de Trommelaere van Herle naar het grasveld aan de Eikstraat voor de onthulling van het kunstwerk DoLint. Dit kunstwerk is met buurtbewoners gemaakt door Leo Klein en Leny franken van Atelier l2art + design. De feestelijke onthulling vond plaats door wethouder Peter van Zutphen en enkele buurtbewoners.

Leerlingen van basisschool St. Paulus hebben afgelopen jaar samen met de kunstenaars het ontwerp voor dit kunstwerk gemaakt. Buurtbewoners en buurthulpen van baanbrekend werk hebben meegeholpen bij het maken en de bouw van dit kunstwerk .

Na de onthulling van het kunstwerk gingen de aanwezigen naar buurthuis de Laurier voor een drankje en een hapje en een bijzondere muzikale afsluiting in de vorm van een optreden van de groep Djembe Fola’s en   buikdansers Ghaliya.

Door het kunstproject en alle activiteiten hebben veel bewoners uit   Passart kennis kunnen maken met “kunst in de wijk” en hun eigen talenten en kwaliteiten op kunstzinnig gebied kunnen ontdekken en …….ontplooien. De activiteiten op deze dag vormden daarin het sluitstuk met als kroon op het kunstproject het kunstwerk Dolint waarin de buurt Passart en bewoners zich met elkaar verbonden hebben.

Bijzondere dank gaat uit naar stichting wijkbeheer Carisven die verschillende kunstactiviteiten in dit project heeft ondersteund en de woningcorporatie Woonpunt die een bijdrage heeft gegeven voor het maken van het kunstwerk Dolint.

Foto’s die Johan Arts heeft gemaakt van de openingsfestiviteiten

er zijn geen afbeeldingen gevonden