Geen categorie

Nabeschouwing over de filmvertoning van GluckAuf

today18 november 2015 60

Background

Overvolle zaal bij filmvertoning Gluckauf in Vrieheide

Zouden we de 100 wel halen ? Dat was de vraag toen we 2 maanden geleden met Milena Mulders van het jaar van de mijnen in gesprek gingen over het idee om de Film Gluck Auf in Vrieheide te vertonen. Deze film heeft onlangs op het Nederlands filmfestival 4 gouden kalveren gewonnen! En of we de 100 haalden……..we kregen 200 aanmeldingen binnen.

Met verschillende verwachtingen kwamen bewoners uit Vrieheide en omliggende buurten  op woensdagavond 5 november naar de kantine van NEC’92 om de film te bekijken. De film is  in deze regio opgenomen, ook in de buurt Vrieheide.  Sommige bezoekers waren wat teleurgesteld omdat ze een film over de mijnen verwachtten. De meesten waren onder de indruk na het kijken van deze film hoewel het geen gemakkelijke film was..

In de pauze werd de regisseur Remy van Heugten geïnterviewd door Jo Braeken. Remy was speciaal  voor deze vertoning naar Vrieheide gekomen. Voor de hoofdrolspelers in de film was het zeker geen Glück Auf: “kom goed boven en begin aan een nieuwe dag”. Het was een aangrijpende verhaal over een vader en zoon in de periode na de mijnsluiting; over hoe mensen proberen te overleven en op het verkeerde pad terecht komen.. Een film die je  het denken zet over mensen die het niet zo gemakkelijk hebben en misschien ook wel een  oproep om samen, met hulp van allerlei instanties, te (blijven) werken aan de verbondenheid van bewoners, de leefbaarheid en veiligheid in onze buurten en wijken.

Een speciaal woord van dank aan voetbalclub NEC  92, die de deuren van haar kantine gastvrij open heeft gezet voor de vertoning van deze film, aan Jo Braeken die deze activiteit mee heeft georganiseerd, aan vrijwilligers van stichting wijkbeheer Vrieheide e.o. die hebben geholpen de flyers/ uitnodigingen in de buurt te verspreiden en aan Alcander, met name de kerngroep van jongerencentrum the Move,  die ondersteuning heeft geboden bij deze activiteit.

 

 

 

Written by: Welbers

Rate it

Previous post

labelGeen categorie today24 september 2015

D’r Koeëlman in Corneliuspark

          Tekst en Foto : Callie Steijaert Zie Heerlerheide Boulevard. Terechte hommage voor oud-mijnwerkers Stadsdeel Heerlerheide Het jaar 2015 staat te boek als het Jaar van de Mijnen. In de afgelopen maanden is er al heel [...]

Read more


Similar posts

labelGeen categorie today26 augustus 2022

De bovengrondse buurtdag

Kom buurten bij de Bovengrondse!Hallo! Beste buren!Zaterdag 17 september hebben we alweer de derde ‘Bovengrondse Buurtdag’. Dit keer gaan we “on tour”. Het volledige programma blijft nog even geheim maar;….. muziek, voetbal, gezelligheid, eten, drinken, leuk voor jong en oud zijn een aantal tipjes van de sluier.Samen met Heksenberg-NEC, Sporting Heerlen, RKSV Groene Ster en [...]

Read more